(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Op zaterdag 19 maart heeft een vertegenwoordiging van de vereniging deelgenomen aan de 4e gebruikersbijeenkomst van het ZCBS (Zijper Collectie Beheer Systeem)  ( fotoalbum )

Zuidwolde 015Het ZCBS is het softwarepakket waarmee de Beeldbanken aan u worden gepresenteerd.

De bijeenkomst had plaats in Cultuurhistorisch streek- en handkarrenmuseum 'De Wemme' te Zuidwolde Dr, waar we welkom werden geheten door de voorzitter van de Oudheidkamer Zuidwolde. Daarna kreeg Gerard van Nes, auteur van het ZCBS, het woord. Hij voerde ons langs de jonste ontwikkelingen van het pakket. Hij beperkte zich daarbij tot de belangrijkste zaken die toch goed waren om de dag echt gevuld te houden. Vooraf aan dit hoofdonderdeel kreeg elke gebruikende vereniging de gelegenheid zich voor te stellen. Aan de oproep van de organisatie om deze presentatie in de vorm van een kort filmpje samen te vatten, werd door een vijftal verenigingen gevolg gegeven. Voor de organisatie een stimulans om deze formule te blijven promoten.

Met een broodjeslunch, een bezoekje aan het museumgedeelte en een promotie door de voorzitter van het museum werd de lezing van het ZCBS goed verdeeld over de dag. Met enkele nieuwe mogelijkheden die onze beeldbanken nog aantrekkelijker kunnen maken keerden we huiswaarts.

We kunnen terugzien op een goed bestede dag waarbij ook voor ontmoeting met andere gebruikers plaats was.

Theo Koster en Ton van Steenoven

 

Bewaren