(Leestijd: 1 - 2 minuten)

Het was in de 70er jaren een soort rage onder amateurfotografen, dia's in plaats van foto's. Zelf de eigen "foto's" op een groot scherm voor de hele familie vertonen.

Niet iedereen was enthousiast. Het bleek al heel snel dat een dergelijke vertoning een goed verhaal als basis nodig had. Getuige daarvan zijn de lezingen die u, in ieder geval van onze vereniging, kent. Zo goed als elke lezing wordt ondersteund met beelden die nu met een beamer, de digitale vervanger van de projector, op een witte wand worden geprojecteerd.

dia 00184Een van onze trouwe gasten op dit gebied is Dick Boll. Dick heeft, in de loop van de tijd - naast de foto's en video's - een groot aantal dia's gemaakt. Om deze dia's in de toekomst ook op digitale wijze te kunnen presenteren dienen ze te worden gescand. Op basis van de afspraak met Dick dat de dia's mettertijd voor de vereniging beschikbaar zullen komen is de Werkgroep Documentatie gestart met het scannen. De eerste serie van ruim 450 stuks heeft een ouderwetse maat. Dit zijn zgn. 6 x 6 cm dia's, een vierkant model dus. Na het beschikbaar krijgen van de juiste scanapparatuur is dit nu gerealiseerd. Nu zijn er nog zo'n 1000 kleinbeelddia's te digitaliseren. Met deze klus wordt binnenkort aangevangen.

De afbeeldingen zullen geleidelijk aan deel uit gaan maken van de beeldbanken.

De verwachting is dat in de toekomst, naast fotomateriaal, ook dia's via de beeldbank beschikbaar komen.

En dat is dus nu ook het geval

De dia's die we via Dick Boll mochten ontvangen zijn door de werkgroep gescand en geschikt gemaakt om te publiceren.

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren