Bibliotheek

Onder deze titel presenteren we hier onze fotoalbums en video's van onze activiteiten.

 

Het was een lezing met veel beeldmateriaal op de van de heer Bunjes bekende manier. Onderwerp was de opvang van vluchtelingen in Ermelo gedurende één week in oktober 1998 in legertenten op de Ermelose Heide.

foto's

Lezing over Veldwijk op 26 09 en bezoek aan museum Parkzicht aldaar op 28 september 2019

Tijdens de afgelopen Boeldag 7 september 2019 trad Wim Schuur voor de laatste keer op als afslager van de veiling.

foto's

2019 06 24 OVE WA excursie Leemputten 29Afgelopen maandag 24 06 ging een aantal leden van de Werkgroep Archeologie op excursie in De Leemputten bij de Flevoweg in Ermelo. Gemeentelijk opzichter van bossen en heidevelden, Henk Jan Zwart, gaf op vrolijke, kritische en onderhoudende toon informatie over wat er groeit, bloeit (en loeit) in dit uniek natuurgebied in onze gemeente.

foto's

De vereniging heeft zich op deze hete dag in vol ornaat en met een mooie stand gepresenteerd op het Oogstfeest Horst & Telgt

foto's

2019 01 24 OVE DvW Dorp Ermelo 012019 01 24 OVE DvW Dorp Ermelo 02Ruim 250 bezoekers luisterden op 24 januari naar Dick van Wijngaarden die aan de hand van prentbriefkaarten en foto's Oud Ermelo in vogelvlucht liet zien. Veel herkenning was er in de zaal met af en toe een aanvulling bij wat Dick vertelde.

foto's

In  2018 was het honderd jaar geleden dat de Zuiderzeewet getekend werd, die de afsluiting van de Zuiderzee en de drooglegging van de IJsselmeerpolders in gang zette. Een prestigeproject van formaat.

foto's

Tijdens de Vrijwilligersavond 18 december j.l. vertelde onze voorzitter Steven van Loo de aanwezigen over de toekomst van "De Pannenfabriek".

Inmiddels heeft het bericht over dit monument ook de pers bereikt.

foto's

 

Op 14 december werden door Arthur Kohlman en Ton van Steenoven opnamen gemaakt van de vertelling "Drie Koningen zonder ster". In het decor van de Mariahoeve vond een en ander plaats. 's Middags buitenopnamen en 's avonds, bij sfeerlicht, de vertelling.

foto's

 

De film "Drie Koningen zonder ster" werd vertoond op de Vrijwilligersavond op 18 december in "De Hoeve". Onder het genot van een hapje en een sapje keek en luisterde een flink aantal vrijwilligers naar de film, die voorafgegaan werd door een uitgebreid welkom en jaaroverzicht door voorzitter Steven van Loo.

De vrijwilligers die niet aanwezig waren krijgen hun pakketten thuisbezorgd. Misschien wel gelijk met het nieuwste uitgave van 't Erf, nummer 89.

foto's

 

Op 22 november was het zover. De filmavond met een productie van Dick Boll waarin aan de hand van 40 jaar OV-Ermeloo beelden van Ermelo werden vertoond.

foto's

 

Op 26 september 2018, de eerste lezing van het nieuwe seizoen was het de heer P. Th. Bunjes, oud-burgemeester van Ermelo, die een mooi verhaal

bracht over het gebied tussen Leuvenum en het Randmeer nabij Hulshorst. Het voormalig station Hulshorst had een belangrijk aandeel in zijn voordracht.

foto's

 

Op 25 augustus 2018 hebben ongeveer 50 leden van onze vereniging de Wijngaard Telgt bezocht.

We werden hartelijk ontvangen door Jan en Hennie van den Ham. Met veel passie vertelden zij

Leuke competitie met elkaar. Wie weet het eerst antwoord op de vragen die onderweg worden gesteld!

foto's

Op zaterdag 12 mei werd door burgemeester Baars van Ermelo op feestelijke wijze de Nationale Molendag ingeluid.

 

foto's

Archeologie en wijn gaan best samen!

 

Excursie Staverden op 28 april 2018 - Fotoreportage van Egbert Vonkeman

Twee beeldimpressies van zaterdag 7 april 2018

Op woensdag 21 februari j.l. heeft, tijdens een sfeervolle bijeenkomst in een goed bezette Oude Kerk, de vereniging het boek "Rond Ermel's Kerk" gepresenteerd.

Woensdagavond 14 februari heeft een aantal mensen de handen uit de mouwen gestoken.

Op 31 januari om 16:15 uur is door de Fa. Bokhorst te Nunspeet begonnen met het drukken van onze nieuwste uitgave "Rond Ermel's Kerk".

video

In juni van het afgelopen jaar (2017) werd een delegatie van onze vereniging, gewapend met video- en fotocamera's, de mogelijkheid geboden

fotoalbum

Wat is geschiedenis en hoe werkt het? Een ander verhaal over Ermelo door Hans Goedkoop

fotoalbum

Gelukkig hebben we de foto's nog...

Maar mogelijk binnenkort toch nog de film in dit theater!

Deze en nog enkele andere filmpjes vindt je hier

ritjes maken

 

ja-ik-word-lid2

 

Dan is dit misschien een goed idee!

Ben je vaardig op systeembeheer of mogelijk bezig je daarin te bekwamen dan is deze oproep aan jou gericht.

De Oudheidkundige Vereniging Ermeloo is weliswaar een vereniging die ten doel heeft om het verleden niet uit het oog te laten verliezen maar dat doet zij dan wel met de middelen van vandaag. Zo heeft de vereniging vier websites en maakt zij intern de organisatie gebruik van clouddiensten, Bij twee werkgroepen van ieder ca.10 leden wordt al langere tijd via een clouddienst onderling samengewerkt. Het bestuur is er onlangs mee van start gegaan en er staan nog enkele werkgroepen op het punt dat te gaan doen.

Heb je ervaring in het onderhouden en beheren van websites in het algemeen en ben je op de hoogte van het toepassen van clouddiensten en wil je wat vrije tijd geven aan een vereniging als de onze meld je dan bij ons aan.

 

 

motto

feed-image Feed Entries
Cookies maken het voor ons gemakkelijker om u onze diensten te verlenen. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Oke