Genealogie

Zoekt u de herkomst van uw Ermelose familie?

De werkgroep genealogie brengt mensen in kaart die in Ermelo zijn geboren, getrouwd, overleden en in Ermelo hebben gewoond. Het gaat om ca. de laatste twee eeuwen.

Onze vereniging heeft voor de genealogische informatie van de Ermelose bevolking een aparte website ingericht. Deze website bevat een openbare en een besloten gedeelte. In het openbare gedeelte kan iedereen de feitelijke gegevens, zoals geboortedatum, huwelijksdatum, overlijdensdatum, adres en beroep raadplegen. In het besloten gedeelte zijn ook de documenten, zoals advertenties, akten, foto’s en krantenartikelen in te zien. Alleen onze leden hebben na een registratie toegang tot het besloten gedeelte. Regelmatig wordt de website aangevuld met nieuwe informatie.

Ga voor meer informatie naar:

  • de website voor het openbare gedeelte.
  • de registratie voor het besloten gedeelte. Bij registratie uw naam(zoals bij ons ingeschreven) en uw lidmaatschapsnummer invoeren.
  • het inloggen voor het besloten gedeelte, indien al geregistreerd.

De werkgroep Genealogie heeft als hoofdtaak om de Ermelose bevolking van de laatste 2 eeuwen in beeld te brengen. Om in de databank opgenomen te worden dient minimaal een van de volgende feiten in Ermelo plaats te hebben gevonden. De geboorte/doop, het huwelijk, het overlijden en de uitvaart.

In de databank zijn ook veel materialen als foto's, akten en andersoortige documenten opgenomen. Om hier een indruk van te krijgen zijn er enkele filmpjes samengesteld waarvan u er in de rest van dit artikel een aantreft.

kruiskampAan de hand van ingewonnen informatie hebben we een doorzoekbare index voor u samengesteld van personen die zijn begraven op de begraafplaats De Kruiskamp, in de periode van 1884 tot en met 1917.

De index is ondergebracht binnen de website genealogie-ermeloo.nl