Regionaal

Eibert den Herder, lezing door Emiel Hakkenes

Wandelen in de zorg

’s Heerenloo biedt al meer dan 125 zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Op het terrein zijn nog veel plekken die herinneren aan de zorg in de 20e eeuw.

Onder leiding van Steven van Loo maken we op vrijdag 25 mei een wandeling over het terrein en horen we de verhalen van toen. Start 15.00 uur. Wilt u mee? Meldt u zich dan aan bij onze secretaris: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. U ontvangt dan de informatie over het verzamelpunt. De rondleiding duurt plm. anderhalf tot twee uur.

7 juli vindt rondom de Vissershaven en de Vischafslag het Eibert den Herder festival plaats. Dit in het kader van het Gelderse festival “Over Grenzen” en het feest dat Flevoland viert: “100 jaar Zuiderzeewet”.

Kijk ook op onze website: www.Herderewich.nl voor het laatste nieuws. Of volg ons op facebook.

Emiel Hakkenes, schrijver van het boek Polderkoorts, belicht de strijd van Eibert den Herder tegen de komst van de Afsluitdijk en het inpolderen van een deel van de toenmalige Zuiderzee. Dinsdag 24 april, aanvang 20.00 uur in de Kiekmure.

Middeleeuws Symposium, Zutphen, Walburgiskerk

Directe aanleiding is de verbondsbrief van 1418 waarmee Gelderse adel en steden inspraak eisten in het hertogelijk bestuur. Er ontstonden nieuwe financiële relaties tussen vorst en onderdanen.

Zeven sprekers namens diverse Nederlandse en Vlaamse universiteiten delen op vrijdag 8 juni graag hun inzichten met professionals, studenten en geschiedenisliefhebbers. Dagvoorzitter is Prof. Dr. Johan Oosterman, Radboud Universiteit. Er is voldoende tijd ingeruimd voor vragen, discussie en kennismaking. Vanzelfsprekend is voorzien in koffie/thee, een lunch en een aangeklede borrel.

U vindt het complete programma op: www.middeleeuwen-symposium.nl